جوش سر به سر ازسال ۱۹۵۳ در ژاپن در حال انجام می باشد. این تکنیک از مرحله ی نخست در صنعت راه آهن و همچنین برای اتصال سر به سر میلگرد در صنایع عمرانی مورد استفاده قرار گرفته است. جوش سر به سر میلگرد اصلی ترین روش اتصال میلگرد در ژاپن می باشد.
با توجه به عدم استفاده از فناوری های نوین، سالیانه صدها هزار تن میلگرد به علت استفاده از روش سنتی اورلپ به هدر می رود. اجرای روش جوش سر به سر میلگرد می تواند صرفه جویی قابل ملاحظه ای (تا ۳۰ درصد) در مصرف میلگرد، با حذف اورلپ و پرتی داشته باشد.
با اجرای روش جوش سر به سر میلگرد، با توجه به کاهش مصرف میلگرد ، وزن اصلی سازه کاهش یافته و متناسب با آن از نیروهای ثقلی جانبی نیز کاسته می شود و در نتیجه مقاومت سازه در مقابل زلزله افزایش خواهد یافت. همچنین بدلیل افزایش سطح مقطع میلگرد و نگهداری یکنواختی نیرو در محل اتصال و مشابه بودن خواص فیزیکی میلگرد در نقطه اتصال با آلیاژ میلگرد پایه، استحکام مکانیکی میلگرد در نقطه اتصال بیشتر از سایر نقاط در طول میلگرد می باشد.
با اجرای جوش سر به سر میلگرد، با توجه به کاستن از حجم اضافی میلگرد ها در نقاط اتصال و کاهش اشتباهات انسانی بهنگام اتصال میلگردها، امکان ویبره بهتر بتن؛ که مشکل بسیار مهمی در ساخت سازه های بتنی محسوب می شود، برطرف می گردد و درگیری بتن با میلگرد ها افزایش خواهد یافت .که این امر در نهایت بهینه سازی خواص فیزیکی و مکانیکی بتن مسلح شده با میلگرد را به همراه خواهد داشت.
شرکت مهندسي پويا گستر با مشارکت شرکت البرز ابزار فروشنده و مجري تجهيزات جوش سر به سر میلگرد (فورجینگ)
روش اتصال جوش سر به سر میلگرد نسبت به روش هاي متداول و مرسوم فعل از جمله وصله پوششي (اورلپ) و نيز روش استفاده از اتصالات مکانيکي (کوپلينگ) از صرفه اقتصادي بيشتري برخوردار مي باشد.
این روش مورد تایید مراکز زیر می باشد.
۱- مركز تحقيقات راه ، مسكن و شهرسازي
۲- سازمان نظام مهندسی استان تهران
در تعریف کلی، میتوان فورجینگ را کوبیدن یا ضربه زدن فلز گداخته جهت افزایش مقاومت و سخت کاری تعریف نمود. در صنعت ساختمان، به روش بکارگیری حرارت و فشار هم زمان و تحت شرایط معین و تعریف شده جهت اتصال میلگردهای ساختمانی، فورجینگ یا جوشکاری فشاری-حرارتی می گویند. این روش با حذف اورلپ یا همان همپوشانی میلگرد جهت اتصال با سیم، دو میلگرد را بصورت سر به سر و با پرتی صفر به یکدیگر متصل می نماید.
ابتدا دو سر میلگردهایی که جهت اتصال در نظر داریم را با اره برش سرد (دور پایین) برش کوتاهی داده تا دو سطح کاملا صاف، صیقلی و بدون ناهمواری داشته باشیم. سپس دو تکه میلگرد را در گیره ها بسته و تنظیمات لازم را انجام می دهیم تا دقیقا دو سطح مقطع، روبروی هم قرار گیرند. در ادامه و با شروع فرایند جوشکاری، طی چندین مراحل (استپ) بسته به سایز و جنس میلگرد، میزان حرارت و میزان فشار از طریق جک هیدرولیک تغییر می کند. تنظیمات حرارت و فشار در هر مرحله، از طریق دسته فرمانی که در اختیار اپراتور است، انجام شده و تبحر و تسلط اپراتور جوشکاری طی فرایند، حائز اهمیت بالای می باشد.
در فورجینگ ماده اضافه ای وارد محل اتصال نشده و اساسا ذوبی صورت نمیگیرد. بلکه با رساندن درجه حرارت میلگرد به نقطه موردنظر، ساختار آن وارد فاز خمیری (و نه ذوبی) شده و با امتزاج دو بخش و در واقع با تغییر آرایش مولکولی ساختار تحت فشار، اتصال صورت می گیرد. محل جوش، به صورت برآمده یا متورم دیده می شود که این امر بیانگر مقاومت بیشتر در آن ناحیه (کششی و خمشی) می باشد.
شرکت البرز ابزار به عنوان شرکتی شناخته شده و مطرح در زمینه تولید، واردات و فروش دستگاه ها و ابزارآلات صنعتی با بیش از ۳۰ سال تجربه درخشان در این عرصه، چند سالی است که در زمینه صنعتی سازی ساختمان، فعالیتی گسترده را آغاز کرده است.
در این راستا، واحد تحقیق و توسعه این مجموعه با همکاری شرکت مهندسی پویا گستر که به مدت ۱۳سال است در زمینه های صنعتی سازی پروژه های عمرانی، اتوماسیون صنعتی و فناوری های نوین درصنعت ساختمان مشغول به کار است بر روی روش و همچنین دستگاه جوش سربه سر میلگرد یا فورجینگ متمرکز شده و پس از چندین سال کار مطالعاتی و اجرایی بر روی ده ها نمونه از بخش های مختلف دستگاه، موفق به عرضه و بومی سازی این روش و دستگاه با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی شده است.
برای مشاهده مشخصات ریز ادوات اینجا را کلیک کنید
اره برش سرد