در روش جوش سر به سر میلگرد وصله پوششی (اورلپ) در سازههای بتنی حذف میگردد. این روش در مقایسه با دیگر روشهای اتصال مکانیکی، بسیار متفاوت است. اتمهای موجود در میلگرد بوسیله حرارت به حرکت در میآیند و باعث اتصال دو سر میلگردها به یکدیگر میشوند. ادامه مطلب...
این روش نسبت به روشهای متداول و مرسوم فعلی از جمله وصله پوششی (اورلپ) و نیز روش استفاده از اتصالات مکانیکی (کوپلینگ) از صرفه اقتصادی بیشتری برخوردار بوده و همچنین استحکام ناحیه اتصال در آن نیز بیشتر از ماده اولیه می باشد. به طور کلی روش جوش سر به سر میلگردها (فورجینگ) بسیار مستحکمتر و اقتصادی تر از وصله پوششی (اورلپ) می باشد.
۱- صرفه جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی در مصرف میلگرد با حذف اورلپ و پرت آرماتور.
جوش سر به سر میلگرد ازسال ۱۹۵۳ در ژاپن در حال انجام می باشد. این تکنیک از مرحله ی نخست در صنعت راه آهن و همچنین برای اتصال سر به سر میلگرد در صنایع عمرانی مورد استفاده قرار گرفته است. جوش سر به سر میلگرد اصلی ترین روش اتصال میلگرد در ژاپن می باشد.
حدود ۲۰۰ شرکت در ژاپن به صورت حرفه ای مشغول به کار در این عرصه می باشند و پروژه های معتبر و مهمی نظیر نیروگاه اتمی، سد، برج های بلند مرتبه و غیره در رزومه کاری این شرکت ها موجود می باشد. این روش به مدت ۵ سال است که وارد ایران شده و مورد تایید مرکزتحقیقات مسکن و ساختمان و همچنین سازمان نظام مهندسی تهران می باشد.
۱- آزمونهای چشمی: که بعد از اجرا مطابق دستورالعمل آییننامه انجام میشود.
۲- آزمونهای بعد از اجرا (DT تستهای مخرب جوش): از قبیل کشش، خمش و سایر آزمونهای مشابه.
۳- آزمونهای بعد از اجرا (NDT تستهای غیر مخرب جوش): از قبیل آلتراسونیک، PT (تست نفوذ مایع) انجام میگردد.
• این دستگاه دارای استاندارد و تائیدیه از وزارت صنایع و معادن ژاپن میباشد.
• این روش استاندارد بین المللی JIS ژاپن را دارا میباشد.